Русија

НАПАД НА РУСИЈУ: Украјина ударила на фабрике широм земље, тежак ударац индустрији (ВИДЕО)

Украјинске беспилотне летелице напале су четири фабрике у Тулској, Тамбовској и Вороњешкој области Русије прошле ноћи, саопштиле су локалне руске власти.

Руско министарство одбране изјавило је да је руска противваздушна одбрана оборила 11 дронова изнад Брјанске области, три изнад Белгородске области, два изнад Курске области, један изнад Тулске и један изнад Орловске области.

У Тамбовској области, украјински дрон је наводно изазвао пожар на дестилерији „Биокхим“ у граду Расказово, изјавио је гувернер Максим Јегоров.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Фабрика која производи етанол запаљена

Према званичном сајту компаније „Биокхим“, ова дестилерија производи „стратешки важне производе за државу“, укључујући етанол, који се често користи у индустрији, па и у производњи експлозива.

У насељима Јефремов и Лужковски у Тулској области нападнуте су још две дестилерије, изјавио је гувернер Дмитриј Миљајев.

Гувернер Вороњежске области, Александар Гусев, саопштио је да је напад дроном изазвао мањи пожар на једном од спратова индустријског предузећа. Нема извештаја о жртвама.

Украјинска војска се још није огласила поводом ових извештаја, који се не могу независно проверити. Украјина је извела низ напада на ваздушне базе и друге војне објекте у настојању да ослаби моћније руске ваздухопловне снаге и ограничи способност Москве да спроводи разорне ваздушне нападе на украјинске градове.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ