Свет

МРАЧНЕ ПРОГНОЗЕ ЗА САД: Суперкомпјутер открио датум, ево шта ће се ускоро догодити!

Мартин Армстронг, самоуки економиста који је постао познат по својој способности да предвиђа економске догађаје помоћу компјутера са вештачком интелигенцијом под називом „Соцратес“, поново је привукао пажњу јавности са својим новим предвиђањима.

Армстронг је већ стекао репутацију захваљујући тачним прогнозама о паду тржишта некретнина у Јапану 1989. године и руској економској кризи 1998. године. Сада, према извештају Дејли мејла, Армстронг је употребио исти систем како би дао своја предвиђања о сукобу у Украјини, али и о будућности глобалне геополитике.

Користећи вештачку интелигенцију коју је програмирао да прати вести и препознаје кључне догађаје који могу имати утицај на глобалне трендове, Армстронг је изнео упозоравајуће прогнозе о будућности рата у Украјини. Према његовим анализама, сукоб има потенцијал да ескалира из локалног конфликта у глобални рат, а преломна година у том процесу биће 2025.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Армстронг предвиђа да би глобална ескалација могла довести до ширег сукоба који би кулминирао 2027. године. На темељу података које је „Соцратес“ прикупио, Армстронг је изнео и још мрачнију прогнозу – постоји могућност да ће Украјина постати кључна тачка на којој ће започети Трећи светски рат.

Оно што додатно забрињава је Армстронгово раније предвиђање из 2023. године, када је прогнозирао почетак нуклеарног рата. Он тврди да су његови модели, засновани на анализама кретања капитала, показали да пре избијања или ширења сукоба увек долази до специфичних померања у глобалним токовима новца, и да се исто може очекивати и у случају ситуације у Украјини. Армстронг верује да ће таква померања бити јаснији знак да се свет креће ка ескалацији конфликта.

Осим предвиђања везаних за Украјину, Армстронг је такође анализирао будућност Сједињених Америчких Држава помоћу свог компјутерског система. Према његовој анализи, ако Доналд Трамп победи на следећим председничким изборима, постоји могућност да ће Сједињене Државе кренути антиратним путем и престати да пружају финансијску подршку Украјини.

То би могло значити значајан заокрет у америчкој спољној политици, али Армстронг наглашава да би, иако би Трампова победа могла ублажити сукобе, САД и даље биле суочене са озбиљним унутрашњим проблемима.

Армстронг предвиђа да ће 2032. година бити кључна за Сједињене Државе, јер би тада могло доћи до велике политичке и економске кризе која би довела до промене облика владавине у земљи.

Он верује да ће се 2032. године завршити ера савезне републике какву данас познајемо и да ће уследити радикалне промене у структури америчке власти. Ова прогноза се надовезује на Армстронгове раније тврдње о неизбежној економској и политичкој кризи у САД-у, која ће, према његовим предвиђањима, променити лице земље.

Ипак, Армстронг је контроверзна фигура у свету финансија и економије. Његова предвиђања из 80-их и 90-их година донела су му репутацију стручњака који је био испред свог времена, али његова каријера није прошла без скандала.

Армстронг је био оснивач финансијске пирамиде која је преварила инвеститоре за око 700 милиона долара. Због тога је 11 година провео у затвору, што је значајно утицало на његову јавну перцепцију.

Упркос свом затворском стажу, Армстронг је након пуштања на слободу поново почео да даје предвиђања, ослањајући се на свој рачунални систем „Соцратес“, који анализира огромне количине података из различитих извора како би препознао глобалне трендове и кључне догађаје који би могли утицати на свет.

Армстронг тврди да је његов модел заснован на законитостима цикличних промена у историји, економији и политици, те да су његови алгоритми способни да предвиде чак и наизглед непредвидиве догађаје.

Његово предвиђање о Украјини, иако забрињавајуће, не треба олако одбацити, с обзиром на претходне успехе његовог модела. Он упозорава да свет улази у фазу повећане геополитичке нестабилности, а да је Украјина само једно од кључних жаришта које би могло довести до ширег сукоба.

С друге стране, његова прогноза о промени америчког политичког система и кризи која би могла захватити Сједињене Државе до 2032. године указује на то да ни највеће светске силе нису имуне на унутрашње проблеме и турбуленције.

Армстронгова предвиђања су изазвала широк спектар реакција – од скептика који верују да његова прошлост баца сумњу на његову стручност, до оних који сматрају да његов рачунални систем има потенцијал да предвиди догађаје које већина аналитичара не може да уочи. Било како било, Армстронг остаје фигура чија предвиђања, иако често контроверзна, не остављају равнодушним ни јавност ни стручњаке.

Како се ситуација у Украјини и глобалној политици развија, остаје да се види хоће ли се Армстронгове прогнозе обистинити, као што су се раније његове прогнозе показале тачнима, или ће се свет кретати другачијим путем од оног који је предвидео.

Оно што је сигурно јесте да његови модели, колико год необични били, пружају алтернативни поглед на глобалне трендове и подсећају на крхкост светског поретка у времену растућих политичких и економских превирања.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ