Свет

ДРАМА У РУСИЈИ: Ухапшени севернокорејски војници! Направили су фаталну грешку

Фото: Х принтскрин

Руске власти су ухапсиле 18 војника из Северне Кореје који су напустили своје положаје у руској области Курск, рекао је извор из војне обавештајне службе за Кијев Индипендент 21. октобра, преноси Киив Индепендент.

Савезник Москве Пјонгјанг се спрема да пошаље око 11.000 војника у помоћ Русији у њеном рату против Украјине почетком следећег месеца, рекао је Кијев, додајући да су неки већ стигли.

Ових 18 војника напустило је своје положаје у руским регионима у близини украјинске границе, наводи Суспилне, позивајући се на неименоване обавештајне званичнике.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Хромадске“, позивајући се на извор из војне обавештајне службе, известиле су да је око 40 војника из Северне Кореје стигло у Русију да размене вештине са руским колегама. После обуке, 18 севернокорејских војника је неколико дана остављено у шуми у региону Курск, без хране и инструкција, због чега су 14. октобра напустили свој положај и пронашли руску команду.

Два дана касније, нестале војнике су пронашле и ухапсиле руске власти, око 60 километара од првобитне позиције, преноси „Хромадске“.

Јужна Кореја је потврдила присуство севернокорејског војног особља у Русији, назвавши то „озбиљном безбедносном претњом“. Председник Обавештајног комитета Сената САД Мајкл Р. Тарнер рекао је да би такав корак морао да буде „црвена линија за САД и НАТО”.

Видео који се појавио на мрежи 18. октобра наводно приказује севернокорејске војнике у руском војном кампу како примају опрему и спремају се да крену против Украјине.

Русија и Северна Кореја су продубиле сарадњу током рата у Украјини, при чему је Москва добила велике количине артиљеријских граната и балистичких пројектила.

Извор: Мондо

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ