Свет

ХАОС У УКРАЈИНИ: Руси ударили свом снагом, страдало око 1700 војника, међу њима и страни плаћеници

Јединице групе трупа „Југ“ руских снага побољшале су своје положаје на линији фронта и одбиле су два непријатељска напада приликом чега је неутралисано до 720 украјинских војника, као и две артиљеријска система

Дејствима оперативно-тактичке авијације, беспилотним летелицама и ракетним снагама Оружане снаге Русије уништиле су инфраструктуру украјинских војних аеродрома, као и војних енергетских објеката. Уништени су и производни погони и складишта непријатељских дронова, али и привремене локације страних плаћеника, саопштило је руско Министарство одбране.

Јединице групе трупа „Север“ руских снага елиминисале су до 55 украјинских војника и уништиле једну непријатељску хаубицу на Харковском правцу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Јединице групе трупа „Запад“ побољшале су своје тактичке положаје дуж линије фронта, избацивши том приликом из строја до 350 украјинских војника, две хаубице и три складишта муниције.

Јединице групе трупа „Југ“ руских снага побољшале су своје положаје на линији фронта и одбиле су два непријатељска напада приликом чега је неутралисано до 720 украјинских војника, као и две артиљеријска система.

Јединице групе трупа „Центар“ наставиле су да напредују у дубину непријатељске одбране, одбивши том приликом чак 14 непријатељских напада и избацивши из строја преко 430 украјинских војника, седам артиљеријских система, два борбена возила пешадије „бредли“, као и један оклопни транспортер.

Јединице групе трупа „Исток“ руских снага“ заузеле су повољније положаје дуж линије фронта и елиминисале су до 90 украјинских војника, али и уништиле два самоходна артиљеријска система „богдан“ и „краб“.

Јединице групе трупа „Дњепар“ руских снага елиминисале су до 55 украјинских војника, те уништиле једно складиште муниције и једну хаубицу.

Системима ПВО руске снаге обориле су три пројектила система ХИМАРС, али и уништиле 52 беспилотне летелице украјинских снага.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ