Свет

ОВАКО ЈЕ РУСКА ВОЈСКА ЗАУЗЕЛА ЦЕО ГРАД: Збрисана команда а онда је уследио муњевит јуриш

Руска артиљерија је пред напад на Угљедар погодила командне пунктове Оружаних снага Украјине (ОСУ), чиме је украјински гарнизон изгубио могућност организованог отпора, изјавио је за РИА Новости извор из безбедносних структура ДНР.

– Руска војска је прецизним артиљеријским ударом погодила командна места и заузела град у полуокружењу, чиме је прекинула снабдевање – појаснио је саговорник агенције.

Према његовим речима, истовремено са ударом на командне пунктове, руски борци успели су да овладају кључним делом одбране града – рудником „Јужнодонбаска“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Остатак 72. засебне моторизоване бригаде ОСУ претрпео је велике губитке приликом повлачења из града, додао је извор.

– Наша артиљерија их је потпуно уништила током повлачења – прецизирао је он.

Руско Министарство одбране је 3. октобра саопштило да је Угљедар ослобођен. Како су нагласили у војном ресору, групација „Исток“ успела је да пробије украјинску одбрану, изведе маневар заобилажења и ударима с бокова стави град у кљешта. Том приликом, више од 40 украјинских војника предало се.

Денис Пушилин, лидер ДНР, изјавио је да ослобођење Угљедара омогућава оперативну и визуелну контролу над логистиком око Курахова. Сада руске снаге могу да напредују ка Великој Новоселки, на граници са Запорошком области, и Курахову, где је непријатељ поставио снажне линије одбране. Пушилин је такође истакао да су под контролу прешла и вишекилометарска подземна склоништа.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ