Русија

НАПАДНУТА РУСИЈА: Уништени су

Руска противваздушна одбрана уништила је током протекле ноћи 110 украјинских дронова изнад Курске, Липецке, Орловске, Нижњеновгородске, Белгородске, Брјанске и Московске области, саопштило је руско Министарство одбране.

„Дежурни ПВО системи пресрели су и уништили 110 украјинских беспилотних летелица: 43 над територијом Курске области, 27 над територијом Липецке области, 18 над Орловском, осам над територијом региона Нижњег Новгорода, седам над територијом Белгородске области, шест над Брјанском и један над територијом Московске области“, наводи Москва, преносе РИА новости.

Украјина је јутрос лансирала серију дронова на Москву и запад Русије, а није било повређених нити веће штете, изјавио је градоначелник Москве Сергеј Собјанин.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Собјанин је написао на Телеграму да је руска противваздушна одбрана уништила најмање један дрон који су украјинске снаге лансирале ка Москви.

Начелник Липецке области на западу Русије, Игор Артамонов, објавио је на Телеграму да су остаци неколико оборених украјинских дронова изазвали неколико пожара у тој области, који су брзо угашени, пренео је Ројтерс.

Извор: Танјуг/Reuters

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ