Свет

ПУТИН: Русија је спремна!

Русија је спремна да настави борбу против НАТО који ратује са Москвом преко Украјинаца – рекао је руски председник Владимир Путин. На састанку са водећим људима медија земаља чланица БРИКС-а.

Притом је избегао да говори о могућим роковима завршетка специјалне војне операције:

„Не би било баш коректно наводити неке конкретне датуме. То је веома тешка ствар и контрапродуктивна је. А када ће се чланице НАТО-а уморити да ратовања са нама – то питајте њих. У сваком случају, спремни смо да наставимо борбу и да победимо“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Путин је нагласио да је Русији потребно дугорочно и трајно решење сукоба у Украјини, а не краткотрајно примирје:

„Нећемо примирје на недељу-две или годину дана како би се земље НАТО поново наоружале. Потребни су нам услови за дугорочан, одржив и трајан мир“.

Додао је: „Наша армија није само једна од највисокотехнолошкијих, већ и једна од бобено најспремнијих на свету“.

Руски председник је том приликом рекао и да Русија зна да војно особље НАТО-а опслужује западно високопрецизно оружја којим Украјина гађа територију РФ.

Објаснио је: „Апсолутно је јасно да украјинска војска то није у стању да ради сама, посебно да користи високопрецизно и далекометно оружје. Јасно је да све то раде НАТО специјалци“.

Путин је поновио да Русија ни под којим условима неће дозволити појаву нуклеарног наоружања у Украјини:

– Ако неко одлучи да пребаци нуклеарно оружје у Украјину, Русија ће знати за то – то ће бити немогуће сакрити. Као шило у торби“.

Путин је открио да ће Русија својим партнерима из БРИКС-а понудити прелазак на коришћење дигиталних валута у инвестиционим процесима:

„Нећу још да о томе говорим детаљно, али желимо да предложимо то као озбиљно питање“.

Извор: Факти

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ