Свет

ДРАМА НА НЕБУ: Две земље хитно дигле борбене авионе

Након што је Украјина објавила да је на њу покренут масовни удар дроновима, огласиле су се Румунија и Белорусија – које су хитно дигле своје борбене авионе.

Како преноси Кијев индепендант, ваздухопловство Украјине саопштило је данас да су њихови ПВО системи преко ноћи оборили 80 од 135 руских дронова који су лансирани на њих.

Услед тих масовног напада, огласило се румунско министарство одбране које је саопштило да су дигли борбене авионе јер је на радару примећен неидентификовани ваздушни објекат који је ушао у ваздушни простор земље.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Потом јенаведено да му се губи сваки траг с радара у тренутку када је био у близини града Амзацеа, око 200 километара јужно од украјинске границе.

И украјинско ваздухопловство и белоруска посматрачка група Хајун саопштиле су да су две беспилотне летелице летеле ка белоруској граници.

Из Хајуна су навели да су као одговор послати белоруски авиони.

Украјинске ваздухопловне снаге потом су саопштиле да је поред 80 дронова оборених широм земље, још 44 „изгубљено“.

Није било извештаја о могућој штети изазваној падом дронова.

Подсетимо, ово није био први пут да су румунски авиони послати у пресретање руских дронова чије мете су у Украјини, па су се тако остаци руских ракета и дронова у више наврата проналазили и на територији суседних земаља.

Извор: Кијев индепендент

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ