Свет

ШОК НА ФРОНТУ! РУСИ ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Украјинци беже и остављају НАТО оружје

Фото: Твитер принтскрин

Оружане снаге Украјине преферирају лаке и практичне митраљезе „Калашњиков“, односно ПК, у односу на НАТО моделе, рекао је за РИА Новости, старији инструктор „Лењинградског пука“, односно 1486. гардијског мотострељачког пука, са позивним знаком „Бетон“, који обучава борце групе трупа „Запад“.

– Сви НАТО митраљези су јако комплексни – растављање, чишћење, одржавање све је компликовано. Наш је, грубо речено, могуће раставити и саставити и они ће наставити да гађају. НАТО митраљези су такође тежи од наших ПК – рекао је он.

Како наводи, ПК, односно обичане митраљезе компаније „Калашњиков“, украјински борци не остављају иза себе јер су лагани, па их могу носити и током повлачења, док са друге стране на фронту остављају све што је НАТО производње.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Инструктор руске војске је такође приметио да војници Оружаних снага Украјине избегавају да учествују у гађању или бесциљном пуцању док им не понестане муниције.

– Украјински војник, дакле, у већини случајева бежи из ровова. Али ако не побегне, онда пуцају, како ми кажемо, у ‘сомалијском стилу’ – бесциљно. Онда, када им понестане муниције, једноставно баце митраљезе и дигну руке – додао је он.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ