Свет

ЗЕЛЕНСКИ ЗАТРЕСАО ПЛАНЕТУ: Ово је корак ка светском рату

Фото: Фејсбук принтскрин

БРИСЕЛ – Северна Кореја припрема 10.000 војника да се придруже рату у Украјини на страни Русије, што представља први корак ка светском рату, изјавио је данас у Бриселу украјински председник Володимир Зеленски.

Зеленски је рекао да Пјонгјанг припрема 10.000 војника различитих родова и специјалности да се придруже рату Русије против Украјине, наводећи да ће се они укључити у борбе наредних месеци након што прођу обуке, пренео је Кијев индепендент.

Његова изјава уследила је неколико дана након што је неименовани западни дипломата рекао за Кијев индепендент да је Северна Кореја послала 10.000 војника у Русију.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Према војним обавештајним подацима, поједини севернокорејски официри се већ налазе на окупираним украјинским територијама и придружили су се руској војсци. Њихов број је непознат“, навео је Зеленски.

Према његовим речима Иран је испоручио дронове домаће производње Русији, али није слао Иранце да се боре на страни Русије.

Зеленски је позвао савезнике у среду да уведу нове санкције Северној Кореји након што је та земља, како је навео, постала учесник у рату у Украјини борећи се на страни Русије.

Зеленски је рекао, у говору пред парламентом којем је представио свој „план победе“ у рату, да су украјинске обавештајне службе дошле до сазнања да Северна Кореја снабдева Русију оружјем и да шаље своје трупе на ратишта у Украјини, пренео је Ројтерс.

Кремљ је негирао наводе да је Северна Кореја послала војнике да се боре у Украјини на страни Русије, наводећи да су у питању „лажне вести“.

САД тврде да Северна Кореја испоручује Русији балистичке ракете и огромне количине артиљеријских граната, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ