Свет

БОРБЕНИ АВИОНИ И БРОДОВИ ОПКОЛИЛИ ОСТРВО: Војска хитно распоређена (ФОТО/ВИДЕО)

Министарство одбране Тајвана известило је о „наглом порасту војне активности Ваздухопловних снага Народноослободилачке војске Кине (ПЛААФ)“ током 24-сатног периода од 14. октобра до 15. октобра 2024. године.

Укупно је откривено 153 авиона ПЛААФ-а и 14 бродова Ратне морнарице Народноослободилачке војске Кине (ПЛАН) који су оперисали у близини Тајвана, што је изазвало забринутост због ескалације тензија у региону.

Авиони и бродови Кинеске народно-ослободилачке армије учествовали су у раније најављеној војној вежби око Тајванског мореуза.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Тајванско министарство одбране је потврдило да је 111 тих авиона нарушило идентификациону зону противваздухопловне одбране (АДИЗ) Тајвана преласком средње линије Тајванског мореуза, летећи у западној, југозападној и источној АДИЗ зони Тајвана.

Оружане снаге Тајвана реаговале су „распоређивањем авиона за борбене патроле, морнаричких бродова и система обалне ракетне одбране како би надгледале ситуацију и осигурале безбедност острва“, извештава Аеротиме.

Министарство националне одбране објавило је видео снимке које је забележио Ф-16 опремљен СНИПЕР системом, циљним системом који се користи за ваздушни надзор и борбу, на којима се види кинески ловац Ј-10 у лету.

Овај последњи пораст активности ПЛА прати образац све чешћих војних маневара око Тајвана, који Кина сматра делом своје територије.

Извор: аеро.телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ