Свет

НАРЕЂЕНА ХИТНА ЕВАКУАЦИЈА: Гори овај део Украјине

У Харковској области је проглашена обавезна евакуација за све становнике четири насеља Купјанског региона, укључујући град Купјанск, саопштио је данас начелник Харковске обласне војне управе Олег Синегубов.

– Савет одбране је данас донео одлуку о евакуацији целокупног цивилног становништва из неких насеља у региону Купјанска, посебно из града Купјанска због чињенице да се војна ситуација погоршава и да тамо не можемо да обезбедимо грејну сезону, снабдевање струјом, пружање хуманитарне помоћи, јер непријатељ гранатира кључну инфраструктуру, а опоравак је тренутно немогућ – навео је Синегубов, преноси Укринформ.

Одлука о принудној евакуацији
Према његовим речима, поред града Купјанск, биће евакуисани људи из Киндрасовске, Куриловске и Петропавловске заједнице.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Донета је одлука и о принудној евакуацији породица из Боровског рејона Изјумског округа. Таквих породица има око 250 – рекао је Синегубов.

Он је истакао да ће бити појачане мере евакуације, пошто људи нерадо одлазе. Како је навео, према последњим подацима, на левој обали Оскола у Купјанском округу остало је око 4.000 становника, а од неких насеља до прве линије фронта има само око 4 километра.

Руске трупе покушавају да дођу до источне обале реке Оскил у Харковској области како би је искористиле као природну одбрамбену баријеру и створиле услове за будуће операције, наводи украјинска агенција.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ