Свет

РУСИ ПРИМЕЊУЈУ ТАКТИКУ СПАЉЕНЕ ЗЕМЉЕ: Украјинци одсечени, броје мртве на СТОТИНЕ (МАПА)

Оружане снаге Русије дигле су у ваздух мостове у Суџанском округу Курске области да би пореметиле ротацију и логистику украјинске војске

Објекти су уништени у близини насеља Махновка, где руска војска води активну контраофанзиву.

Познато је да су руски војници дизањем мостова у ваздух успели да непријатељу ускрате стабилне комуникације и комуникационе путеве између јединица.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Снимак тренутка експлозије објавили су на интернету припадници 90. инжињеријског пука.

Борци Оружаних снага Русије извели су свеобухватан напад на непријатељске трупе у пограничним областима Курске области, саопштило је Министарство одбране Русије.

Министарство одбране је прецизирало да су пораз Оружаних снага Украјине нанеле Ваздушно-космичке снаге и артиљерија Русије.

Као резултат тога, људство и опрема 15 јединица украјинске војске налазило се у погођеном подручју.

Поред тога, користећи оружје дугог домета, руски војници су елиминисали неколико непријатељских војних објеката у Сумској области.

После свеобухватног удара, Оружане снаге Украјине изгубиле су више од 200 људи, тврде руски медији.

Услед брзог напредовања Оружаних снага Русије и редовног ослобађања насеља у региону, Оружане снаге Украјине нашле су се готово потпуно опкољене.

Украјинска команда више није у стању да снабдева неке од својих јединица у близини Курска, а украјински борци могу само ноћу и у мањим групама да избију из окружења.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ