Свет

БРУТАЛНО РАЗАРАЊЕ: Руси су га сравнили са земљом, немају више где ни да се сакрију (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Телеграм принтскрин

У Торецку у Доњецкој области нема нетакнутих зграда или склоништа, што омогућава Русији да заузме нове области града, изјавила је Анастасија Бобовникова, портпаролка Оперативно-тактичке групе Луганск.

Торецк се налази неких 35 километара северно од окупираног Доњецка. Овај град је постао једна од најужаернијих тачака у Доњецкој области последњих месеци док руске трупе настављају напредовање на истоку Украјине.

„Сада град више личи на пустињску планету: нема склоништа ни за цивиле, ни за војнике и, нажалост, то омогућава непријатељу да заузме нова подручја, али на спаљеној земљи“, рекла је Бобовникова.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Веб- сајт за праћење рата у Украјини „ДеепСтате“ објавио је данас да су руске трупе напредовале у Торецку током протеклог дана.

Говорећи на националној телевизији, Бобовникова је рекла да руски војници мењају војну униформу у цивилну да би кренули ка украјинским положајима, што је тактика коју користе и у другим насељима.

Претходно је украјинска војска саопштила да се борбе воде „на сваком улазу у зграду“ док се руске снаге гурају са истока дуж главне улице.

Губитак Торецка био би још један ударац Украјини у Доњецкој области након што су њене снаге биле принуђене да се повуку из Вухледара на југу. Руске снаге такође настављају потискивање ка Курахову и Покровску, кључном логистичком чворишту отприлике 50 километара (30 миља) западно од Торецка.

Извор: Кијев индепендент

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ