Свет

РАКЕТНИ НАПАД НА ОДЕСУ: Има мртвих и рањених

КИЈЕВ – Једна особа је погинула, а најмање осам је повређено у данашњем руском ракетном нападу на украјинску црноморску луку Одеса, саопштио је заменик премијера Алексиј Кулеба.

„Русија је данас поново бомбардовала луку Одеса. У нападу је једна особа погинула, још осам је повређено. Сви цивили“, написао је Кулеба на Телеграму, преноси украјински Интерфакс.

Он је навео да је најмање двоје повређених у тешком стању.Према његовим речима, брод за суви терет ОПТИМА који је пловио под заставом Палауа претрпео је вишеструка оштећења.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Прошле недеље овај брод је већ био оштећен балистичким пројектилима. Чланови његове посаде су повређени“, навео је Кулеба и додао да је оштећено и пловило „НС Моон“ под заставом Белизеа.

Према његовим речима, услед напада оштећени су складиште житарица, теретне дизалице, складишта, механизација, зграде Управе морских лука, аутомобили.

„Непријатељ поново извештава о наводном гађању војних објеката. У стварности, циљеви су исти: цивилни бродови, житнице, терминали. Инфраструктура захваљујући којој обезбеђујемо прехрамбену безбедност света, што је Русија поново довела у опасност, нивелишући све норме међународних права“, закључио је Кулеба, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ