Свет

ЦЕЛА УКРАЈИНА ДЕЛИ ОВАЈ СНИМАК: Жене налупале војнике, мислећи да су дошли по мушкарце из села (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

У Закарпатској области Украјине догодио се инцидент у којем су жене са децом покушале да спрече пролазак аутомобила граничне службе, мислећи да су у питању припадници регрутних центара (ТЦЦ), јавља „Укринформ“.

Према извештајима, жене су покушале да блокирају пролаз службеног возила граничне службе, ометајући њихово кретање ка месту извршавања дужности.

На видео-снимцима који су се појавили на друштвеним мрежама, види се како група жена, наоружаних палицама и камењем, напада службени аутомобил украјинских граничара, претећи да ће га уништити ако не оду. Једна од жена, која је снимљена на видеу, ударила је граничара у лице.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Претпоставља се да су жене погрешно идентификовале припаднике граничне службе Украјине, мислећи да су у питању службеници регрутног центра. Ову информацију потврдила је портпаролка Мукацхевског граничног одреда Државне пограничне службе Украјине, Лесја Федорова.

– Да, на видео-снимку који је објављен на друштвеним мрежама, заиста је приказано службено возило граничара. У њему је гранична патрола путовала ка месту извршавања дужности – изјавила је Федорова за медије.

Подсетимо, у Украјини је 25. фебруара 2022. године проглашена општа мобилизација. Мушкарцима старости од 18 до 60 година забрањено је да напуштају земљу. Позиви за мобилизацију могу бити уручени на различитим местима, попут улица, бензинских пумпи или кафића. Службеници регрутних центара (ТЦЦ) и Службе безбедности Украјине (СБУ) често спроводе рације, а у многим случајевима примењују и насиље.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ