Свет

КИМ ДОТКОМ ЗАТРЕСАО СВЕТ: Украјина је већ изгубила рат са Русијом, али се то крије до овог датума

Украјина већ изгубила од Русије, али САД то крију због једне важне ствари …

Ким Дотком, познати бизнисмен, изнео је тврдњу да је Украјина већ изгубила рат против Русије, али да се о томе неће говорити у јавности пре америчких председничких избора 2024. године. Он истиче да западни медији избегавају да отворено говоре о украјинском војном поразу, јер би то озбиљно угрозило позицију Демократске партије у САД. Дотком сматра да би демократско руководство изгледало као „потпуни идиоти“ ако би се суочили са оваквим информацијама пре избора, што би могло значајно утицати на њихове шансе за победу.

Постоји информација о промени расположења у Кијеву и код његових западних савезника када је реч о преговорима са Русијом. Кијев је почео да разматра могућност преговора са Москвом, укључујући предају изгубљених територија у замену за одређене гаранције, као што је чланство у НАТО-у и друге мере безбедности. Ова промена курса долази након месеци исцрпљујућег сукоба, у којем су украјинске снаге претрпеле озбиљне губитке.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Финансијска и војна подршка Запада поставља питања о одрживости стратегије. НАТО и Европска унија су у више наврата најављивали да ће пружати подршку Украјини „колико год буде потребно“, али сада све више стручњака указује на могуће заморе међу западним нацијама, које се суочавају са економским изазовима и политичким притисцима код куће.

Могући исход и будућност сукоба

Будућност сукоба може зависити од резултата преговора са Русијом. Преговори би могли укључивати предају територија које је Украјина изгубила током сукоба, што би могло бити једини излаз из ове дуготрајне кризе. Исход америчких председничких избора такође ће имати огроман утицај на стратегију Запада у вези са Украјином.

Ким Дотком истиче да реалност украјинског пораза можда се неће јавно признати пре америчких избора, али су све гласнији сигнали да ће крај сукоба зависити од нових преговора и политичких договора на међународном нивоу. Тиме се поставља питање не само о будућности Украјине, већ и о улози Запада у обезбеђивању стабилности и мира у овом делу света.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ