Свет

ЕЛИТНЕ УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ УПАЛЕ У РУСКУ ЗАМКУ: Уништени су (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Шестог августа јаке украјинске трупе, десетак или више батаљона од 400 људи из чак осам различитих бригада, извршиле су инвазију на руску област Курск, брзо заузевши хиљаду квадратних километара територије док су напредовале против неспремних бранилаца.

Пет недеља касније, 12. септембра, украјинске снаге неколико чета или батаљона покренуле су другу инвазију, пробивши руско-украјинску границу у близини Новог Пута, 35 километара западно од главне линије напада према Курску.

Очигледни циљ овог другог упада био је амбициозан: пребацити трупе на исток до главне линије и покушати да се заробе хиљаде руских војника, пише Форбс.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Заглављени у пољима

Међутим, после недеља тешких борби, украјинска операција Нови пут је очигледно заглављена на пољима јужно од града Веселоја, неколико километара северно од Новог пута. Дана 20. септембра или око 20. септембра, јаке украјинске снаге са борбеним возилима немачке производње, борбеним возилима ЦВ90 шведске производње и тенковима Стрв 122 кренуле су дуж главног пута који повезује Веселоје са Глушковом, следећим већим насељем шест километара североисточно.

Руска 106. ваздушно-десантна дивизија је чекала. Полагањем мина, артиљеријском ватром, противтенковским пројектилима и дроновима Руси су зауставили украјински напад 20. септембра, као и нападе који су уследили.

На видео снимку који је ове недеље објавила 106. ваздушно-десантна дивизија, види се 15 или 16 уништених украјинских возила, укључујући нека од најбољих украјинских борбених возила: једно или два ЦВ90, Мардера и америчке М-2 и Страјкере.

Међу најбољим украјинским трупама

Комбинација возила наглашава значај који је Генералштаб у Кијеву придавао инвазији Новог пута. Чете или батаљони из састава 21. и 47. механизоване бригаде (које су користиле ЦВ90 и М-2) и 95. ваздушно-јуришне бригаде (са мардерима и страјкерима) придружиле су се 225. јуришном батаљону и 501. батаљону маринаца у нападима на пут према Веселом Новом и Глусхков. Ово су најбоље бригаде и батаљони у структури украјинских снага.

Али и те елитне формације се боре да прођу Веселоје и уђу у Глушково. Све док Украјинци не буду могли да напредују на главном путу који повезује ова насеља, њихов главни циљ – да се суоче са главним снагама које држе Курск – остаће неухватљив.

Ако постоји утешна награда за фрустриране Украјинце, то је чињеница да и Руси имају потешкоћа на путу Веселоје-Глушково.

Противнапади 106. ваздушно-десантне дивизије или неке друге падобранске формације доживели су исту судбину као и украјински напади – уништавани су пројектилима, артиљеријом и дроном. На путу и ​​оближњим ораницама има хаваријских руских возила колико и украјинских.

Међутим, вреди напоменути да Руси имају више возила која могу себи приуштити да изгубе.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ