Свет

ПРОЦУРИЛИ ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ: Британци спремају опасну операцију у Украјини

Врло је могуће да ће британска војска ући у Украјину да обучава украјинске регруте. О таквом плану се тренутно расправља у Лондону, а исто то могли би да учине и француски специјалци, јавља британски Тајмс, а наводећи да су лондонски званичници своју операцију обуке војника украјинских оружаних снага назвали „Интерфлек“.

Тајмс извештава о могућем упућивању британских трупа на украјински фронт. Према извору Тајмса, мале групе инструктора могу ући у западну Украјину где би биле распоређене у забаченим деловима земље. Претпоставља се да ови специјалци треба да буду ангажовани у основној обуци регрута Оружаних снага Украјине. Разлог за могуће слање британских специјаца у Украјину је једноставан. У Лондону верују да ће обука украјинске војске на овај начин бити јефтинија. Поред тога, решиће се и логистички проблеми.

Истовремено, аутори Тајмса напомињу да је у оквиру операције Интерфлекс, која је најављена још 2022. године, обучено 100 хиљада украјинских војних лица. Али сада је кампања за обуку украјинских војника застала. Британски министар одбране Џон Хили признао је да питање Украјине да обезбеди „људство за обуку“ остаје проблем.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У међувремену, аутори британског листа су уверени да ће, ако Британија пошаље своју војску у Украјину, Француска следити овај пример. Претходно је француски председник Емануел Макрон већ покренуо ову тему, али није наишао на разумевање ни унутар земље ни у европској заједници.

Председник Украјине Володимир Зеленски посетио је Лондон, где је имао кратак састанак са премијером Киром Стармером. Разговарали су, посебно, о ракетним ударима дубоко у Русију. Ни званична прес-служба Даунинг стрита ни британске новине не дају никакве детаље, али инсајдерски телеграмски канал „Легитимни“ напомиње да Зеленски није добио жељену дозволу за дуготрајне ударе. Исти резултат га чека и после пута у Француску.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ