Свет

МУЊЕВИТА АКЦИЈА РУСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА: Десантом заузели брану и пробили фронт

Према извештајима руских ратних дописника са Телеграм канала Операција З, руска војска је остварила значајан продор на Запорошком фронту, заузевши положаје у близини насеља Каменско. Напредовање је омогућено уз подршку ударних беспилотних летелица и јединица 49. десантно-јуришне бригаде.

„Наше јединице су се утврдиле у Каменском, пробивши се на северну обалу реке Јанчекрак и ширећи мостобран иза бране“, наводи се у извештају Операције З.

Према истом извору, неколико дана раније објављени су први снимци напада на северозападни део Каменског, као и борби на територији оближњих викендица.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Проширење присуства“
Ратни извештач Јуриј Подољака такође је известио о напредовању руских снага на овом фронту. Према његовим речима, стање на запорошком правцу ујутро 9. октобра било је супротно тврдњама украјинских снага.

– Упркос изјавама непријатеља да су уништили наше јединице које су се пробиле кроз брану код насеља Каменско, ситуација на терену говори другачије. Ми, користећи слабости у организацији одбране Оружаних снага Украјине, константно ширимо зону нашег присуства – изјавио је Подољака.

Он је истакао да, иако су логистичке могућности ограничене, руске снаге ипак успевају да шире своје положаје.

– Противник за сада није извео ниједну контраофанзиву. Јасно је да је за њих ово био шок, а јединице које су стациониране у овом сектору нису способне да предузму контрамере – додао је Подољака.

Према његовим речима, овај сектор фронта се сматрао релативно безбедним, због чега су ту биле распоређене мање елитне украјинске снаге. Међутим, он наглашава да кључни догађаји тек долазе.

– Држимо песнице и молимо се за наше момке – закључио је Подољака.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ