Свет

БРУТАЛНО РАЗАРАЊЕ: Запад бруји о овоме! Како су Руси ово успели? (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Русија је успела да нанесе озбиљну штету противваздушном ракетном систему Патриот у Дњепропетровској области, изјавио је немачки новинар Јулиан Репке на друштвеној мрежи X.

Раније је руско Министарство одбране објавило снимке погођене батерије Патриот ракетом система „Искандер-М“ у близини насеља Пашена Балка у Дњепропетровској области. Руским снагама је успело да униште један систем и оштете другу инсталацију.

– Црн дан за Украјину… Русији је успело да нанесе озбиљну штету једном од противваздушних ракетних система Патриот – написао је новинар.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према његовим речима, уништење система представља тежак ударац за Оружане снаге Украјине због веома малог броја ових система у украјинској војсци.

Према подацима Министарства одбране Русије, у последња 24 сата руске јединице одбиле су 20 контраофанзива украјинских снага на купјанском, доњецком, авдејевском и јужнодоњецком правцу. Гађане су 141 локација на којима су се налазили војници и техника, као и енергетски објекти у Украјини који су снабдевали војску горивом и мазивима. Средства противваздушне одбране оборила су 68 дронова и противваздушну вођену ракету система „С-200“.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ