Свет

ОВО ЈЕ ЦЕО СВЕТ ЧЕКАО: Зеленски саопштио када ће крај рата

ТОКОМ посете Хрватској, председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да види прилику у наредним месецима да постави предуслове за окончање руско-украјинског рата до 2025. године, под условима прихватљивим за Украјину.

Говорећи о Плану победе Украјине, Зеленски је изјавио да види прилику у наредним месецима да се отвори пут за окончање рата.

– Имамо шансу да кренемо напред ка миру и дугорочној стабилности у октобру, новембру и децембру. Ситуација на бојном пољу ствара прилику да направимо овај избор – избор одлучних акција које ће окончати рат најкасније до 2025. године – нагласио је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Рачунамо на лидерство председника Џоа Бајдена, и ослањамо се на снажне и мудре кораке Велике Британије, Француске, Немачке и Италије како бисмо донели мир и сигурност у Европу. И рачунамо на све вас – додао је Зеленски.

Пре тога, нагласио је да је позив Украјини да се придружи НАТО-у први елемент његовог Плана победе, јер је то једини начин да се успостави геополитичка сигурност у Европи и натера Русија да призна постојање непокорене Украјине.

Извор: Телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ