Свет

СТРАХОВИТ УДАР РУСА: Искандерима су све спржили

Фото: Јутјуб

Руска војска уништила украјински систем „Патриот“ и противника у Дњепропетровској области

Руске снаге су извеле успешан напад на украјински систем „Патриот“ и противничке војнике у Дњепропетровској области, саопштило је Министарство одбране Русије. Напад је извршен коришћењем моћног оружја, а резултирао је уништењем једног „Патриот“ система, док је други озбиљно оштећен.

Искандер-М, оружје које је коришћено у овом нападу, представља један од најмоћнијих система за прецизно дејство у арсеналу руске војске. Овај ракетни систем је способан да носи различите врсте бојевих глава, што га чини изузетно ефикасним у различитим војним сценаријима. Поред тога, Искандер-М поседује могућност маневрисања у ваздуху током лета ка мети, чиме се повећава прецизност дејства и смањује могућност противничке одбране да пресретне пројектиле.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Напад на украјински систем „Патриот“ представља још један пример високоефикасне руске војне тактике и технологије. Комбинација прецизног оружја попут Искандер-М система, обучених војника и стратешког планирања омогућила је руској војсци да оствари значајан успех на терену. Овакав приступ представља озбиљан изазов за противничке снаге и захтева од њих да преиспитају своје одбране и стратегије.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ