Свет

НАПАД ЈЕ ИЗВРШЕН: На десетине мртвих

Фото: Х принтскрин

Најмање 60 особа је погинуло данас у израелским ударима на Појас Газе, саопштили су палестински здравствени радници.

Израелска војска (ИДФ) је саопштила да је напад који траје веć пети дан, усмерен да спречи борце Хамаса да изведу нове нападе из Џабалије и да осујети њихово прегруписање, преноси Ројтерс.

Ове операције у окупираној палестинској енклави су се нашле у сенци сукоба ИДФ са либанском милитантном групом Хезболах и израелских планова да узврати на прошлонедељни ирански ракетни напад, наводи британска агенција.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Израел је више пута издавао наређења за евакуацију људи из Џабалије и оближњих области, али палестински и званичници УН упозоравају да у Појасу Газе више нема сигурних места за евакуацију.

„Најмање 400.000 људи је заробљено у том подручју“, објавио је данас на свом Икс налогу Филипе Лазарини, шеф агенције УН за помоć палестинским избеглицама (УНРВА).

Палестински лекари су потврдили да је у израелском нападу унутар болнице Ал-Јемен Ал-Саид у Џабалији погинуло најмање 15 људи.

Министарство здравства у окупираној палестинској енклави саопштило је да је војска наредила евакуацију три болнице на северу Појаса Газе у којима су остале заробљене стотине пацијената и медицинског особља.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ