Свет

ПРОЈЕКАТ ФЕНИКС: Ово језиво пророчанство за САД се управо остварује (ВИДЕО)

Симулација која је направљена 2020. године и која је требало да припреми Тампу, град на Флориди, за разорни ураган категорије 5, показала се језиво сличном путањи којом се ураган Милтон у овом тренутку приближава Флориди.

Реч је о „Пројекту Феникс“ у ком су комбиновани симулирани временски извештаји и архивирани видео-снимци других урагана, с циљем да се укаже на опасност од могућег директног удара урагана категорије 5 на то подручје.

Тадашња симулација претпостављала је да ће ураган погодити Тампу, у најгорем могућем сценарију, с ветровима брзине од 260 км/х и ударима до 320 км/х. Иако је ураган Феникс био измишљен, упозорења су ове седмице попримила пророчански значај, јер се Тампи приближава ноћна мора у облику врло стварног урагана Милтон, пише Дејли мејл, а преноси индеx.хр.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Пројекат Феникс“ предвиђао је да ће ураган категорије 5 у Тампи проузроковати више од 160 смртних случајева. Истовремено ће нестати 30.000 људи, а 300.000 становника ће тражити склониште.

Симулација је предвидела да ће ураган изазвати 200 милијарди долара штете на зградама, а наратор у видео-материјалу који је објављен каже:

„Пустошење у региону готово је незамисливо.“

Сцене коришћене у симулацији приказују градско средиште под водом, са аутомобилима и крхотинама које плутају около. Сви мостови су одсечени олујним таласом, за који се каже да је на неким местима висок и до седам метара.

Симулација такође показује како је медицинско особље заробљено на трећем спрату Опште болнице Тампа. „Санкт Петерсбург је сада заправо острво „, каже спикер док снимци приказују како ветар кида кровове кућа.

Симулација завршава тако што се приказује следећа седмица, а види се сав обим разарања које је за собом оставила олуја: уништене плаже, болница и већина пословних објеката и домова.

Извор: Индекс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ