Свет

„ДРАКАРИС!“ Руси кренули у напад на украјинске положаје, а онда је њихове тенкове залио ТЕЧНИ МЕТАЛ топлији од лаве (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Снимак украјинског напада дроном који сипа течни метал на руски тенк.

Британски Сан објавио је снимак украјинске 30. механизоване бригаде на којем се види како њихов дрон сипа течни метал по руском тенку и уништава га.

У клипу на Сановом званичном Јутјуб каналу види се дрон пуњен отопљеним термитом – мешавином алуминијума и оксида гвожђа, односно рђе, какве су Украјинци однедавно почели да користе, а дали су им претећи надимак „Дракарис“ по команди из ТВ серије „Игра престола“ којом се змајевима наређује да почну да бљују ватру по противницима.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Убрзо након пропалог руског напада јединица 30. механизоване бригаде која контролише ове дронове послала је један од њих на тенк који је остао на ратишту и који је брзо уништен.

Средином прошлог месеца украјинска 118. бригада Територијалне одбране објавила је снимак на којем се види њихов дрон који сипа течни метал по руским војницима скривеним у шуми на фронту док они са земље пуцају на беспилотну летелицу.

Ове беспилотне летелице у последње време користе и украјинска и руска војска.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ