Свет

ПУТИН ЈЕ СПРЕМАН ДА ИХ ЗБРИШЕ СА ЛИЦА ЗЕМЉЕ: „Зелено светло“ значи Трећи светски рат?

Москва ће покренути план за ванредне ситуације који је изнео председник Владимир Путин у случају да Украјина добије дозволу да користи ракете дугог домета за ударе у Русији, упозорио је министар спољних послова Сергеј Лавров.

„Чим буде донета одлука, односно Запад дозволи Украјини да користи ракете дугог домета, ако буде донета, ми ћемо реаговати у складу са планом за ванредне ситуације“, рекао је Лавров.

Коментаришући предстојећи састанак кијевских страних донатора оружја, за који је Володимир Зеленски рекао да је „историјски“, Лавров је навео да Москва не прати изјаве о том питању јер већ има припремљен одговор.
Владимир Путин је раније упозорио да ће сваки такав напад Украјине са ракетама дугог домета које испоручује Запад Москва третирати као директно лансиран од стране НАТО-а.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је сугерисао да би Русија могла да наоружа непријатеље Запада сличним оружјем као одговор.

Кијев месецима тражи од САД и савезника да укину забрану удара дубоко унутар Русије њиховим оружјем дугог домета, окривљујући оклевање Запада за своје недавне неуспехе на бојном пољу.

Зеленски се надао да ће забрана бити укинута током његове прошломесечне посете САД, гђе је председнику Џозефу Бајдену представио свој „план победе“.

Из Кремља тврде да је Запад вољан да се „бори до последњег Украјинца“ да би нанео штету Русији.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ