Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ РУСИЈИ: Саботиран је (ВИДЕО)

У украјинској диверзантској операцији оштећен је руски брод за чишћење мина у области Калињинграда у Русији и избацила су га из употребе, саопштила је у понедељак украјинска војна обавештајна служба.

Обавештајна служба, позната по акрониму ГУР, навела је да је ово други напад који су извели на руски ратни брод у Балтичком мору ове године.

Агенција није навела на који начин је извела последњу операцију, али је рекла да је вода ушла у мотор брода „Александар Обухов“, миноловца класе Александрит, кроз „мистериозну рупу“ у гасној цеви.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Брод, који је био стациониран у граду Балтијск и требало је да оде на борбено дежурство, озбиљно је оштећен“, писало је у поруци на апликацији Телеграм.

Није било тренутних коментара из Русије, која је започела своју пуну инвазију у фебруару 2022. године. Њена ексклава Калињинград налази се више од 300 км северозападно од Украјине.

У саопштењу ГУР-а наводи се да брод пролази кроз велике поправке након инцидента.

Обавештајна служба је објавила оно за шта тврди да је видео снимак направљен 3. октобра, на којем се види мотор брода који захтева поправку након што је вода ушла у њега. Други део снимка је наводно направљен 29. септембра и приказује малу рупу.

Реутерс није могао одмах да потврди видео или тврдње ГУР-а.

ГУР и проукрајинска руска војна група преузели су раније ове године одговорност за подметање пожара на руском ратном броду у Балтичком мору у априлу.

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ