Свет

ЖЕСТОК УДАР: Руси хиперсоничном ракетом погодили ваздухопловну базу

Фото: Х принтскрин

Руска хиперсонична ракета погодила је у понедељак ујутру подручје главне украјинске ваздухопловне базе Староконстантинив, саопштио је Кијев у ретком признању, након напада дроновима и ракетама који су такође били усмерени на престоницу.

Најновији напад на аеродром Староконстантинив у западном Хмељницком региону, који Русија често напада, догодио се дан након што је холандски министар одбране изјавио да ће Холандија испоручити Украјини више Ф-16 авиона у наредним месецима.

Није било цивилних жртава нити оштећења кључне инфраструктуре, рекао је гувернер Сергеј Тјурин.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Ваздухопловство је саопштило да су две ракете типа „Кинжал“ такође оборене у кијевској области. Крхотине су пале у три кијевска округа, али није пријављена већа штета нити жртве након што је противваздушна одбрана реаговала на долазеће циљеве, саопштиле су градске власти.

Крхотине су оштетиле кров вишеспратне стамбене зграде и кров супермаркета у Соломјанском округу на западу града, а један део је пао на територију школе, рекао је шеф војне администрације града Сергеј Попко.

Делови ракета пали су и на отворено подручје у централном Шевченковском округу и оштетили кров аутомобила у јужном кијевском округу Холосијевски.

Украјинска противваздушна одбрана такође је оборила 32 руска дрона, док је још 37 нестало са војних радара, што указује да су их онеспособили електронски ратни системи, саопштило је ваздухопловство.

Русија спроводи ракетне нападе дугог домета на Украјину током целог рата који је започела у фебруару 2022. Напади дроновима постали су редовна, готово сваконоћна појава.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ