Свет

ГОРИ КИЈЕВ: Руси Кинжалима засули украјинску престоницу (ФОТО)

Остаци пројектила пали су на три градске четврти у Кијеву током јутарње гужве након што је противваздушна одбрана одбила руски ракетни напад на Кијев, саопштиле су градске власти. У Кијеву нема веће материјалне штете ни жртава услед руског напада пројектилима Кинжал, рекао је Серхиј Попко, челник градских власти.

Остаци обореног пројектила оштетили су кров вишеспратнице у четврти Соломјански, у западном делу града, а нешто остатака ракете пало је и на земљиште школе. Штета је пријављена и у средишњој четврти, где је оштећен кров аутомобила, и у јужном предграђу Холосијвски.

Русија користи дугометне пројектиле од почетка рата, а напади дроновима постали су свакодневица. Током ноћи, Русија је Кијев и околину напала са око 15 дронова.

Моћ пројектила Кинжал

Х-47М2 Кинжал, у преводу „бодеж“, је руска хиперсонична аеробалистичка ракета ваздух-земља с нуклеарним могућностима. Домет јој је већи од 2.000 км, може да носи и конвенционалне и нуклеарне бојеве главе и може се лансирати из бомбардера Ту-22М3 или пресретача МиГ-31К.

Извор: Индеx

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ