Свет

АМЕРИКА НА НОГАМА: Како су Кинези ово успели?

Кинески хакери приступили су мрежама америчких провајдера и добили су информације преко система које влада САД користи за судски овлашћено прислушкивање, објавио је Вол стрит џурнал (WСЈ), позивајући се на добро обавештене изворе.

Лист наводи да је недавно откривено да су кинески хакери упали у мреже телекомуникационих компанија као што су „Веризон Цоммуницатионс“, „АТ&амп Т“ и „Лумен Тецхнологиес“.

Кинески хакери су можда већ месецима имали приступ мрежи телекомуникационих компанија и њиховим системима за судски овлашћена прислушкивања, као и другим подацима, навео је лист у суботу, пренео је Ројтерс.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Огласила се Кина: Спречите ширење сукоба изван контроле

Кинеско министарство спољних послова одговорило је данас да су САД „смислиле лажан наратив“ и да Пекинг не зна ништа о наводном хакерском нападу који помиње WСЈ.

„У време када је сајбер безбедност постала уобичајен изазов за све земље широм света, овај погрешан приступ ће само ометати напоре међународне заједнице да заједнички одговори на изазове кроз дијалог и сарадњу“, наводи се у саопштењу министарства достављеном Ројтерсу.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ