Свет

АРТИЉЕРИЈСКИ НАПАД РУСКЕ ВОЈСКЕ: Уништено украјинско утврђење, људство и оклопњаци

Фото: Х принтскрин

Посаде 152 мм самоходних артиљеријских хаубица 2С3 „Акација“ артиљеријских јединица Групе трупа Восток уништиле су снаге Оружаних снага Украјине на јужнодоњецком правцу специјалне операције.
Поред људства, погођена су и непријатељска утврђења, оклопна возила и наоружање.

Једна од посада је прецизним поготком из високоексплозивне гранате уништила земуницу националиста и непријатељско борбено возило пешадије које се налазило у близини.

– Све зависи од доказа који су нам дати. Ако је тачно, онда скоро увек погађамо мету. Циљеви су различити: пешадија, борбена возила, ровови, земунице. Сви се трудимо да погодимо што прецизније . Био је случај да су ударали у земуницу, а у близини је било борбено возило непријатељске пешадије. Уништени су и земуница и борбено возило пешадије. Момци су нам се јавили радио-везом – рекао је старији топник самоходне пушке „Акација“ са позивним знаком „Комерсант“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Дивизијска самоходна хаубица 2С3 Акација је дизајнирана да потисне и уништи непријатељско особље, артиљеријске и минобацачке батерије, ракетне бацаче, тенкове, ватрено оружје и непријатељска командна места.

Хаубички топ погађа циљеве на домету до 20 километара.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ