Свет

СПРЕМА СЕ ОДМАЗДА: „Платићете“

Фото: Х принтскрин

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су данас да планирају да одговоре на ирански напад балистичким пројектилима на Израел раније ове недеље и упозориле да ће одговор бити „озбиљан и значајан“.

ИДФ наводи да ће ирански напад са око 200 балистичких пројектила на Израел „имати последице“.

Напад је проузроковао штету у Израелу, укључујући израелске ваздушне базе, иако је војска саопштила да није погођен ниједан авион или критична инфраструктура, наводи Тајмс оф Израел.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Истовремено, израелска војска истиче да је копнена операција у јужном Либану „ограничена, локализована“ и да се у оквиру ње спроводе циљани напади ради уништења инфраструктуре либанске милитантне групе Хезболах у пограничном подручју, посебно у селима у близини израелске границе да би се омогућило становницима на северу Израела да се врате кући.

ИДФ наводи да ће се операције у јужном Либану ширити на веће подручје, уколико то буде потребно, али да и даље намерава да се операције окончају што је пре могуће.

Иран је у уторак лансирао више од 180 ракета на Израел, наводећи да је то освета због убистава лидера Хезболаха и Хамаса, као и агресије у Гази и Либану.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је да ће Иран „платити“ за напад.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ