Свет

УНИШТЕН ВОЈНИ ВРХ: Ликвидирано чак 11 команданата

Израелске одбрамбене снаге убиле су 11 кључних команданата Хезболаха, укључујући генералног секретара Хасана Насралаха, током девет мјесеци сукоба, саопштила је израелска војска.

У израелским ваздушним нападима је 8. јануара убијен Висам Тавил, виши командант Хезболаха и вођа елитних „Радуан“ снага ове либанске групе. У нападу 3. јуна убијен је Мохамед Насер, командант војних операција, а након тога уследио је напад 11. јуна у којем је убијен Талеб Абдулах, командант јединице задужене за дронове.

У нападу на југ Бејрута 30. јула погинуо је Фуад Шукр, један од оснивача Хезболаха. Као одговор на Шукрову смрт, Хезболах је покренуо напад без преседана на израелску војну обавештајну базу у Глилоту, близу Тел Авива.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У ваздушном нападу на стамбену зграду на јужној периферији Бејрута 20. септембра убијени су Ибрахим Акил, командант специјалних снага Хезболаха, виши командант Ахмад Ваби и још 50 других.

Израелске снаге убиле су команданта Хезболахових ракетних снага Ибрахима Кубаисија 25. септембра и команданта ваздухопловних снага Мохамеда Срура 26. септембра. Генерални секретар Хезболаха Хасан Насралах и командант Јужног фронта Али Караки убијени су у масовном бомбардовању јужног предграђа Бејрута током састанка у подземном бункеру 27. септембра.

Следећег дана, израелски авиони поново су гађали предграђа Бејрута, и убили Набила Каука, шефа Хезболахове безбједносне службе.

Извор: Срна

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ