Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! Путин наредио хитну евакуацију

ТЕЛ АВИВ – Амбасадор Русије у Тел Авиву Анатолиј Викторов препоручио је руским држављанима у Израелу да размотре напуштање земље због изузетно напете ситуације у региону Блиског истока. Он је у интервјуу за Тасс рекао да, с обзиром на тренутно екстремно погоршање, појачава препоруку да Руси не посећују Израел и позива оне грађане који су сада у Израелу да размисле о напуштању те земље док постоје могућности за то у виду сталних редовних летова.

„Пре него што дођете у Израел, или одлучите да останете дуже време морате добро да размислите колико је то оправдано и да ли је вредно ризиковати животе и здравље“, навео је Викторов истичући да је ситуација у Израелу, као и у суседним земљама, „изузетно је напета“.

Амбасадор је напоменуо да израелска администрација унутрашњег фронта „даје препоруке израелским грађанима да буду спремни да се сакрију у склоништима за бомбе у случају ескалације војне ситуације“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Викторов је подсетио да је „од октобра прошле године Министарство спољних послова, Амбасада Руске Федерације овде у Израелу, препоручила руским грађанима да избегавају путовање у Израел ако је могуће, осим ако то не диктира нека хитна потреба за хуманитарним или из других разлога, узимајући у обзир општу ситуацију у региону и Израелу“.

Русија је раније данас почела евакуацију својих грађана из Либана, а специјалним летом из Бејрута за Москву евакуисане су породице дипломата. Како је јавила агенција Интерфакс, из Министарства за ванредне ситуације је саопштено да ће на територију Русије бити пребачено 60 људи.

Саопштено је и да је евакуација спроведена по налогу руског председника Владимира Путина и и по указу министра за ванредне ситуације Александра Куренкова. Израел је у уторак отпочео копнену војну акцију у Либану, док је либански Хезболах наставио ракетне нападе на израелску територију, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ