Свет

РУСИ ИХ НАВУКЛИ ДА ОТКРИЈУ СТРАШНЕ НАМЕРЕ: Процурио језив план САД! Москва, Санкт Петербург… Оде све!

Американци сматрају нереалним циљ Кијева да врати контролу над свим изгубљеним територијама, открио је бивши шеф ЦИА и Стејт департмента руским пранкерима

Бивши шеф ЦИА и Стејт департмента Мајк Помпео у разговору са руским пранкерима Вованом (Владимир Кузњецов) и Лексусом (Алексеј Стољаров), који су се представили као бивши председник Украјине Петар Порошенко, рекао је да „Кијев мора да добије дозволу за удар дубоко у Русију како се Руси у Москви и Санкт Петербургу не би осећали безбедно“.

„Ако Европа и САД дозволе Украјини да користи системе дугог домета, може се постићи договор. У случају да се то не деси и ако се Руси осећају безбедно у западној Русији, у Москви, Санкт Петербургу, сукоб ће се наставити годинама“, казао је бивши шеф Стејт департмента.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је додао да многи Американци сматрају нереалним циљ Кијева да врати контролу над свим изгубљеним територијама.

У име Порошенка, шаљивџије су бившем шефу Стејт департмента саопштиле да је бивши председник Украјине разговарао са сенатором и бившим америчким амбасадором за верске слободе у свету Семом Браунбеком.

Према речима „Порошенка“, Браунбек је говорио о расположењу неких републиканских политичара који сматрају да Украјина треба да преговара са Руском Федерацијом и, можда, да се одрекне дела територије да би остатак земље ушао у НАТО.

„Разумем украјинско гледиште да ниједан центиметар суверене територије Украјине није подложан (предаји). Чињеница је да у Америци има много оних, не само републиканаца, укључујући вероватно значајан део становништва, који би једноставно рекли да је ово бар за сада нереалан циљ. Они можда нису у праву, само описујем расположење које постоји“, навео је Помпео.

Према његовим речима, Украјини треба осигурати све неопходне „инструменте“ за „победу“ над руским председником Владимиром Путином, а после „победе“ над њим, биће могуће детаљно разјаснити услове под којима ће се сукоб окончати.

Након терористичког напада Оружаних снага Украјине на Курску област, Путин је рекао да је немогуће преговарати са онима који „неселективно ударају на цивиле, цивилну инфраструктуру или покушавају да створе претње нуклеарним енергетским објектима“.

Помоћник руског председника Јуриј Ушаков касније је изјавио да мировни предлози Москве за украјинско решење, које је претходно изнео председник Русије, „нису отказани“, али да у овој фази, „узимајући у обзир ту авантуру“, „Русија неће преговарати са Украјином“.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ