Русија

НАЈЦРЊИ ДАН ЗА РУСИЈУ: Горе аеродроми, уништено најразорније руско оружје! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Украјина извела напад дроновима на војни аеродром Борисоглебск у руској Вороњешкој области.

Служба безбедности Украјине (СБУ) и специјалне снаге украјинске војске напали су складишта клизних бомби и писте на којима су били борбени авиони СУ-35 и СУ-34 – међу најмодернијим које Русија поседује, на војном аеродрому Борисоглебск у Вороњешкој области.

– Током ноћи дронови СБУ, као и они који припадају специјалним снагама и другим одбрамбеним снагама, напали су складишта клизних бомби, паркинге СУ-35 и СУ-34, као и складишта авионског горива на војном аеродрому Борисоглебск у Вороњешкој области Руске Федерације. Одатле непријатељ активно бомбардује украјинске територије клизним бомбама – навео је извор Укринформа.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је казао да СБУ предузима активне мере на смањивању капацитета непријатеља да борбеним авионим опремљеним клизним бомбама тероришу мирне украјинске градове.

– Демилитаризација руских војних аеродрома ће бити настављена, зато што непријатељ не сме да се осећа сигурно ни на сопственој територији – закључио је извор украјинске агенције.

Наводи се да су током протекле ноћи Руси на друштвеним мрежама писали о дејствима противваздушне одбране (ПВО), прелетима великог броја дронова и снажним експлозијама и пожару на аеродрому у Борисоглебск.

Како преноси Укринформ, дронови Службе безбедности Украјине погодили су инфраструктуру војног аеродрома Шајковка у Калињској области (Русија), где су распоређени стратешки авиони ТУ-22М који редовно нападају Украјину.

Извор: Србија Данас/Укринформ

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ