Свет

ПРОРОЧАНСТВО БРАЗИЛСКОГ ВИДОВЊАКА ЗАТРЕСЛО СВЕТ: Тешко нама, ако се ово оствари

Фото: shuterstock

Након напада Ирана на Израел, бразилски видовњак Атош Саломе који је успешно предвидео глобални колапс Мицрософта, тврди да би Трећи светски рат могао бити на помолу због све веће употребе технологије електромагнетног пулса (ЕМП).

Атош Саломе, 36, често називан „живим Нострадамусом“, имао је низ предвиђања која су се обистинила. Међу њима су и предвиђање пандемије коронавируса, као и аквизиције Твитера од стране Илона Маска, а сада упозорава да способност водећих нација да изазову технолошке поремећаје може довести до Трећег светског рата.

Саломе је рекао да свет може видети ескалацију у коришћењу вештачке интелигенције у војним стратегијама, посебно од стране Ирана и Израела.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Вештачка интелигенција могла би да служи као алат за очување мира или да погорша сукобе, зависно од тога како буде примењена – изјавио је Саломе.

Он је додао да усвајање ЕМП технологије од стране других земаља, укључујући Сједињене Америчке Државе, Русију, Кину, па чак и Северну Кореју, указује, по његовом мишљењу, на преусмеравање ка облицима ратовања који би се могли фокусирати на дестабилизацију глобалних сигурносних система.

Његова предикција о Трећем светском рату укључује употребу ЕМП удара, што би довело до сценарија „три дана таме“, који би парализовао електронску инфраструктуру широм света.

Уколико би се ово догодило, такав прекид струје могао би изазвати колапс друштава у бројним земљама широм света.

ЕМП, специјализовано оружје дизајнирано за уништавање информационих система, може учинити електронске уређаје бескорисним, а да при томе не наноси штету људима или зградама. ЕМП се обично активира експлозијама на великим висинама и интерагује с магнетним пољима Земље стварајући импулсе који могу ометати и оштетити електронску опрему и инфраструктуре.

Његово најновије предвиђање долази након што је ексклузивно разговарао за МаилОнлине, где је тврдио да би САД и Кина могле бити на ивици сукоба, истичући два значајна догађаја која би могла довести до ескалације.

– Један сценарио укључује Јужно кинеско море, које може постати нестабилно због територијалних тензија и војног присуства. С друге стране, велики сајбер напад који може онеспособити кључне структуре или напасти безбедност једне земље могао би бити непредвиђени окидач за рат – рекао је он.

Саломе је рекао да су овакве претње стварне и упозорио на подмуклију опасност, истичући да Кина представља растућу силу која „све више сарађује с Русијом.“

– Ова алијанса, заснована на дубоко укорењеним интересима и заједничком духу анти-западног империјализма, способна је да регионални сукоб претвори у тотални светски рат. Занимљиво је да се Азија, са брзим економским развојем и великим геополитичким значајем, сматра нестабилним регионом и потенцијалном жаришном тачком која може запалити међународни сукоб- закључује он.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ