Свет

РУСИ КРЕНУЛИ У ВЕЛИКИ НАПАД: Сви су мртви

Недељу дана након што су украјински командоси истерали преостале руске трупе из опкољене фабрике у Вовчанску, Руси су одлучили да се освете – али је стигао одговор који нису очекивали.

Њихов покушај завршио се катастрофално. У нападу на украјинске положаје северозападно од фабрике, половина руског батаљона, 17 оклопних трактора МТ-ЛБ, три тенка и најмање стотину војника, сударила се са зидом украјинских бранилаца, пише Форбс.

Украјинска 57. моторизована бригада напала је Русе, између осталог, дроновима који су бацали гранате. Када се дим разишао, откривене су олупине 16 уништених возила и једног тенка. Погинули су скоро сви руски војници који су учествовали у нападу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Војници натоварени на возило…

Руски пешадинци су дошли у борбу на борбеним возилима, око 10 војника на сваком возилу, вероватно рачунајући на чињеницу да је претња од ваздушних дронова мање озбиљна од претње коју представљају нагазне мине. То није била сасвим неразумна претпоставка, јер су се застарела борбена возила МТ-ЛБ, са својим танким оклопом, често претварала у буктињу када мина експлодира испод њих.

Истовремено, Руси су потценили колику штету могу да им нанесу дронови 57. моторизоване бригаде. Украјинци стално побољшавају своју муницију за лансирање беспилотних летелица, додајући осетљивије фитиље и снажнији експлозив. Пешадија на лаким транспортерима је можда била релативно безбедна од мина, али због тога су били катастрофално изложени дроновима.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ