Свет

ЗАПАДНИ МЕДИЈ: Одбројавање за Украјину је почело

Фото: Х принтскрин

Време пред новембарске изборе у САД биће кључно за исход руско-украјинског сукоба. У ствари, за Украјину је почело одбројавање. О томе пише часопис „Натионал Интерест“.

Бројни сатови сада откуцавају за републику. Да ли ће украјинска војска моћи да задржи своје одбрамбене линије на главном фронту? Да ли ће руска војска моћи да распореди концентрисане снаге за пробијање украјинске одбране пре зиме?

Да ли ће САД и други НАТО савезници дозволити Украјини да користи системе наоружања које испоручује за дубље ударе у Русију? Да ли ће западни војно-индустријски комплекс моћи благовремено да испоручи довољно опреме украјинској црној рупи од потребе?

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

На крају, али не и најмање важно, ко ће победити на америчким председничким изборима и преузети дужност у јануару 2025?

Свестан ових предстојећих рокова, Володимир Зеленски се нада да ће Сједињене Државе и њихови партнери зауставити сат. Теорија победе заснива се на две претпоставке.

Прво, Русија не може дугорочно да одржи своје напоре, а довољно нарушавање способности Кремља примораће Русе за преговарачки сто. Друго, ако се Запад обавеже на брзо и масовно снабдевање украјинске војске, уз снажне безбедносне гаранције, Русима неће бити тако лако као сада.

И Кијев и Москва на свој начин захтевају, да САД и Запад дају јасно објашњење и квантитативну процену онога што подразумевају када кажу, да ће учинити све што је могуће како би „Украјина победила“.

Сада тим Бајден-Харис мора да одговори на неколико кључних питања.

Бајден ће очигледно чекати да одговори на та питања до избора 5. новембра, када ће моћи да предузме акцију без утицаја на политичку судбину свог наследника, под претпоставком да ће то бити Харисова.

Москва ће заузврат учинити све што је могуће да се ситуација на терену промени у наредним недељама. Сада сви на свету чекају да виде ко ће први завршити предвиђено време.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ