Свет

ПОЧИЊЕ ТОТАЛНИ РАТ? Специјалне снаге су спремне

Ускоро би требало да почне следећа фаза рата дуж јужне границе Либана, изјавио је данас израелски министар одбране Јоав Галант.

Најмање два америчка листа објавила су да су специјалне снаге можда већ извршиле кратке упаде на либанску територију, пренео је Ројтерс.

„Следећа фаза у рату против Хезболаха ће ускоро почети“, рекао је Галант на састанку шефова локалних савета на северу Израела, наводи се у саопштењу његове канцеларије.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је рекао да ће следећа фаза допринети постизању ратног циља – враћања становника евакуисаних из тог подручја својим кућама.

„Вол стрит џорнал“ објавио је, позивајући се на добро обавештене изворе, да би Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) могле да покрену копнену операцију у Либану ове седмице.

Израелске ваздушне снаге од прошле седмице изводе масовне нападе на циљеве Хезболаха у различитим областима Либана.

Такође је било неколико циљаних ваздушних напада на главни град Либана, Бејрут, током којих су убијени високи команданти Хезболаха, укључујући вођу те групе Хасана Насралаха, који је убијен у петак.

Израелска војска је саопштила да је до сада напала неколико хиљада циљева Хезболаха.

Хезболах одговара ракетним нападима, првенствено усмереним на север Израела, а опсег ракетних напада знатно је повећан последњих дана.

И на област Тел Авива лансирана је ракета коју су оборили израелски системи противваздушне одбране. Израелска војска саопштила је прошле седмице да се припрема за копнену операцију у Либану.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ