Свет

СТРАХОВИТ НАПАД: Руси сравнили зграду са НАТО официрима (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

У згради Службе безбедности Украјине (СБУ) у Запорожју погођеној током напада налазили су се НАТО официри, изјавио је за РИА Новости координатор проруског покрета отпора из Николајева, Сергеј Лебедев.

– Један од удара био је на зграду СБУ, где су се у том тренутку налазили официри НАТО земаља. Кварт око зграде је блокиран, а рушевине се уклањају. Према извештајима медицинских екипа, до сада је потврђено најмање 15 погинулих страних држављана – рекао је Лебедев.

Такође, напади су погодили и фабрике „Мотор Сич“ и „Прогрес“, додао је Лебедев.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Први удар на ‘Мотор Сич’ десио се у 5:25, а потом су уследила још два удара. Око 5:50 видео сам експлозије близу ‘Прогреса’, уз снажно светло – навео је он.

Према његовим речима, фабрика „Мотор Сич“ се користи за припрему и поправку војне технике, као и за склапање дронова и обуку оператера. Фабрику „Прогрес“ Оружане снаге Украјине користе за производњу мотора за ракетне системе и за поправку тешке војне технике. Део просторија фабрике претворен је у складишта муниције.

У одговору на нападе Оружаних снага Украјине на цивилне објекте, руске снаге редовно изводе прецизне ударе на локације где су смештени украјински војници, техника, плаћеници, као и на инфраструктурне објекте, укључујући енергетске и војне објекте, управне зграде и комуникационе центре. Портпарол Кремља, Дмитриј Песков, више пута је нагласио да руска војска не циља стамбене зграде и социјалне објекте

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ