Свет

ЗЕЛЕНСКИ ЈЕ СВЕ СХВАТИО ТОКОМ ПОСЕТЕ САД: Вашингтон му послао јасну поруку – КРАЈ

Фото: Фејсбук принтскрин

Амерички активиста и ветеран морнарице Џек Пособец скренуо је пажњу на недавни говор и гестикулацију украјинског председника Владимира Зеленског током његовог боравка у Сједињеним Америчким Државама, наглашавајући да је Зеленски био свестан да се суочава са крајем своје позиције или политичке подршке.

Пособец је ову тврдњу изнео путем друштвене мреже X, која је блокирана у Русији. Иако Пособец није детаљно објаснио које тачно карактеристике Зеленског наводе на овај закључак, сугерисао је да се то јасно може уочити кроз његову невербалну комуникацију.

Контекст посете Зеленског Сједињеним Америчким Државама

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Посета Зеленског САД-у обухватала је неколико кључних догађаја. Он је говорио на Генералној скупштини Уједињених нација, што је био значајан тренутак за украјинског лидера да представи своју визију и апелује на међународну заједницу за даљу подршку у сукобу са Русијом.

Током говора, Зеленски је позвао на снажнију и континуирану помоћ Украјини, наглашавајући важност јединства и солидарности против онога што он назива руском агресијом.

Поред овог глобалног форума, Зеленски се састао са председником Џоом Бајденом и његовим кључним званичницима, укључујући потпредседницу Камалу Харис, која се кандидује за будућу политичку функцију у оквиру Демократске странке.

Ови састанци су требали да потврде подршку САД Украјини у виду војних средстава и економске помоћи. Током сусрета са Бајденом, Зеленски је изразио захвалност за досадашњу подршку, али је, према извештајима, наглашено да очекује још веће залихе војне опреме.

Поред ових састанака са водећим демократама, Зеленски се такође састао са Доналдом Трампом, кандидатом из Републиканске странке за председничке изборе 2024. године.

Овај састанак је привукао посебну пажњу због политичких разлика између Трампа и Бајдена, посебно у вези са односима према Украјини и Русији. Трамп је раније изражавао скептицизам у вези са даљом америчком војном помоћи Украјини, наглашавајући потребу за дипломатским решењима.

Зеленски је посетио и одбрамбени погон у Скрентону, Пенсилванија, где се производи наоружање које се користи у сукобу у Украјини. Ова посета симболизује Зеленског као лидера у време рата, и додатно наглашава важност војно-техничке сарадње између Украјине и САД.

Пособецова анализа и ставови

Џек Пособец, познат по својим конзервативним ставовима, укључујући критички однос према америчкој политици према Украјини, искористио је овај тренутак да анализира гестове и понашање Зеленског.

Пособец је приметио да невербални сигнали, попут мимике и покрета руку, указују на унутрашњу свест Зеленског о „крају“, премда није специфицирао да ли мисли на крај политичке каријере, крај сукоба или нешто друго.

Пособец је познат по својим оштрим коментарима и критици не само украјинског руководства, већ и америчке спољне политике према Русији и Украјини.

Његово мишљење се може сматрати одразом ширег крила америчких конзервативаца, који су све скептичнији према дугорочној војној и финансијској подршци Украјини.

Шира политичка слика

Америчка јавност је подељена по питању наставка помоћи Украјини. Док део демократа подржава значајну војну и економску подршку како би се Украјина заштитила од руске војне операције, међу републиканцима, а нарочито међу присталицама Доналда Трампа, све више јача скептицизам према америчкој улози у овом сукобу.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ