Свет

ПУТИН ИМА ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА НАТО РАКЕТЕ! Запад на ово није рачунао, ако се упуте ка Русији…

Укидање ограничења за Украјину на ударе дубоко у руску територију неће променити ток сукоба, јер украјинским снагама недостаје далекометних ракета да пробију руску противваздушну одбрану, изјавио је бивши амерички маринац Брајан Берлетик на свом YоуТубе каналу „Неw Атлас“.

– Запад не производи ракете дугог домета у довољним количинама да би Украјина могла да погађа циљеве са довољном снагом која би могла да пробије руску ПВО и наноси ударе довољно често да утиче на ток сукоба – оценио је Берлетик.

Према његовим речима, украјинске снаге су већ показале неспособност да постигну значајне циљеве у зони сукоба користећи далекометно оружје.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Ово оружје се већ користи, а украјинске снаге нису показале способност да њиме постигну стратешки значајне циљеве. Проширење домета ових ракета неће ништа променити – сматра Берлетик.

Председник Путин је раније упозорио да НАТО мора бити свестан ризика које преузима када дозвољава Кијеву да гађа дубоко у Русију. Портпарол Кремља, Дмитриј Песков, нагласио је да су председник и војни врх свесни тих претњи и припремају одговарајуће мере.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ