Свет

ЦЕО СВЕТ ЈЕ ОВО ЧЕКАО: Завршен састанак Трампа и Зеленског

Украјини је потребан праведан мир и рачуна на подршку и вођство САД да на све могуће начине притисне Владимира Путина и примора га да заустави рат, изјавио је Зеленски после састанка са Доналдом Трампом.

„Изузетно је важно постићи праведан мир за људе, посебно за породице које су изгубиле децу. Ово је велика трагедија“, рекао је украјински лидер.

Одговарајући на питање шта треба да значи праведан мир, Зеленски је истакао да, пре свега, овај рат није требало ни да почне.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је подсетио да Путин убија људе, па, како је навео, „треба учинити све да се изврши притисак на њега да заустави овај рат“.

Председник Украјине је нагласио да се руске трупе и даље налазе на украјинској територији. Стога је, наставио је, потребно извршити притисак на Путина на све могуће начине.

„Како зауставити рат? Морамо да извршимо притисак на њега колико год можемо“, нагласио је председник Украјине.

Зеленски је такође истакао да су САД лидер међународне подршке Украјини.

„Ценимо подршку САД, захвални смо Сједињеним Америчким Државама, америчком народу. И, наравно, разумемо да САД могу да буду лидер у било којим преговорима“, истакао је председник Украјине.

Он је подсетио и да Украјина организује други Самит мира и да рачуна на његов успех.

Састанак Зеленског са председничким кандидатом Републиканске странке Доналдом Трампом одржан је данас у Њујорку, у згради Трампове куле.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ