Свет

НАЈСТРАШНИЈИ ХОРОР: Чечени заробили Украјинце а они им на испитивању открили нешто страшно

Заробљени војници Оружаних снага Украјине говоре о тешким условима у украјинским јединицама – „нема нормалне хране и воде“, а неки се „нису месец дана умивали“, изјавио је командир специјалних снага „Ахмат“ и заменик начелника главне војно-политичке управе Министарства одбране, генерал-мајор Апти Алаудинов.

„Заробљени причају да се сви жале, кажу да више немају кога да замене. Неки се жале да су месец дана на првој линији фронта, нису се месец дана умивали, немају нормалну храну и воду“, рекао је Алаудинов на снимку.

Јединице Оружаних снага Украјине су у 5.30 шестог августа кренуле у напад с циљем заузимања територије у Курској области, али је њихово напредовање заустављено, изјавио је начелник руског Генералштаба Валериј Герасимов. Он је истакао да ће операција у Курској области бити завршена уништењем непријатеља и изласком на државну границу. Министарство одбране је 21. септембра саопштило да су Оружане снаге Украјине током борбених дејстава у курском правцу изгубиле више од 15,6 хиљада војника и 124 тенка.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је кијевски режим извео провокацију, насумично гађајући, укључујући и цивилне циљеве. Путин је нагласио да ће непријатељ добити адекватан одговор и да ће сви циљеви које је Русија поставила бити остварени.

У Курској, као и у Белгородској и Брјанској области, на снази је режим КТО ради обезбеђења безбедности грађана.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ