Свет

РАТ СЕ ШИРИ: Извршено 550 удара у последња четири сата

Фото: shuterstock

Израелске одбрамбене снаге систематски повећавају ваздушне нападе на циљеве Хезболаха у Либану. После стотина летова на југу земље, Тел Авив упозорава на предстојеће нападе на либанску престоницу Бејрут.

Према извештајима локалних медија, израелска војска је само у последња четири часа извела 550 удара на циљеве у Либану.

Званични израелски извори упозоравају на планове за напад дубоко у Либану. Посебно ће бити нападнути Хезболахови објекти за складиштење стратешког оружја. Тел Авив је такође издао посебну наредбу становницима либанског пограничног региона Бека.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

“Ако се налазите у или близу куће у којој се чува оружје за Хезболах, морате је напустити и удаљити се од ње у року од два сата”, наводи се у упозорењу израелске војске.

Због појачаног бомбардовања, становништво јужног Либана појурило је ка Бејруту. Међутим, судећи по изјавама из Тел Авива, то неће бити безбедно.

У међувремену, према либанском министарству здравља, 182 особе су погинуле, а још

727 је рањено као последица израелских напада. Пребацивање опреме израелске војске на границу са суседном државом указује на предстојећу копнену операцију.

Хезболах, са своје стране, покушава да удари на Хаифу и друга оближња израелска насеља. Међутим, Гвоздена купола се носи са нападима, а специјална операција Мосада за неутралисање руководства Хезболаха дизањем у ваздух комуникационе опреме, очигледно је закомпликовала координацију акција милитаната либанског покрета.

Извор: ТВ Фронт

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ