Свет

РУСИЈА У НЕВЕРИЦИ: Како су ово Украјинци успели да униште? (ВИДЕО)

Фото: Телеграм принтскрин

Украјинска правда објавила да је 15. артиљеријско-извиђачка бригада Оружаних снага Украјине уништила батаљон противваздушних ракетних система С-400 Тријумф.

Како се даље наводи, руски С-400 је уништен пролетос, али је целокупан снимак објављен сада, заједно са детаљима напада.

Како је навео Константин, командант вода беспилотних ваздушних система у 15. бригади, иако није било тешко лоцирати руски С-400, гађање тог система био је изазов јер је С-400 обично заштићен с неколико мање моћних система противваздушне одбране дизајнираних да пресретну извиђачке беспилотне летелице.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је објаснио да је његова бригаде послала дрон, али га је С-400 лоцирао и оборио, а затим су послали још један, што су, како је рекао, сматрали лошом идејом јер су им Руси већ један оборили.

Али, на изненађење припадника украјиснке бригаде, други дрон је успешно стигао до система С-400. „У одређеним областима постоје С-300 и С-400 који стално маневришу. Ови системи раније нису били дирнути и били су довољно удаљени од линије фронта, што је довело до тога да Руси постану опуштени“, рекао је Константин

Он је даље објаснио да руске трупе обично држе одвојене лансирне и радарске станице и командна места. „Постали су толико неопрезни да су све скупили. Погледали смо у екран и помислили: ‘Ово се не може десити’. Дакле, нисмо имали избора него да једним ударцем ударимо цео батаљон“, додао је он.

„Ова прича није изолован инцидент. Уништили смо не само С-400, већ и С-300 и С-350“, рекао је Костантин.

На снимку који је снимио дрон, чију локацију и време Кијев пост није могао самостално да провери, види се лансирање ракета из комплекса С-400, који се састоји од четири лансера и командног места. Затим приказује два прецизна поготка касетне муниције у тренутку лансирања пројектила, што је довело до уништења четири од пет возила и детонације муниције.

На снимку се такође види преживели лансер који изгледа оштећен и који гори. Вероватно су руски оператери и помоћно особље стационирано даље од лансера ужурбано евакуисали подручје, вероватно одвозећи рањенике, пренео је даље Кијев пост.

Украјинска правда извештава да је од почетка инвазије у пуном обиму, поменута бригада елиминисала цео противваздушни одбрамбени пук руских снага, који има укупно 30 противваздушних возила.

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ