Свет

РУСКА ВОЈСКА НА ПРАГУ ГРАДА: Почело је жестоко уништавање (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Ваздушно-космичке снаге Русије интензивирале су подршку напредовању руских трупа на правцу Угљедара, уништавајући кључне положаје непријатеља прецизним ударима. Авијација је извела низ тачних напада како би подржала офанзиву јединица групације „Исток“ које пробијају бокове одбране украјинских снага у Угљедару и припремају се за јуриш на сам град.

Претходно је већ забележен значајан напредак руских трупа у овом сектору, где су руске јединице успешно пробиле украјинске линије северно од реке Кашљагач и приближиле се шумским појасевима западно од Угљедара. Интензитет напада и тактичко маневрисање руских снага већ су довели до стезања „кљешта“ око овог стратешки важног града.

Групација „Исток“ користи подршку авијације како би наставила притисак на непријатељске положаје, припремајући терен за коначни јуриш на Угљедар. Поред удара из ваздуха, руске трупе интензивно користе артиљерију и ракетне системе како би додатно ослабили украјинску одбрану.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У току последњих неколико дана, руски јуришни хеликоптери и борбени авиони извели су бројне нападе на украјинске упоришта, уништавајући њихову артиљерију, војну технику и људство. Присутни сведоци јављају о густим облацима дима и великим експлозијама које се виде на прилазима Угљедару, што указује на успешне руске ударе.

Напредовање руских снага ка Угљедару означава кључну тачку у тренутној офанзиви на јужном фронту, где је циљ сломити украјинску одбрану и заузети град, чиме би се осигурала додатна контрола над ширим подручјем Донбаса. Како се ситуација развија, очекује се да ће се притисак на украјинске снаге наставити, а коначни исход могао би значајно променити баланс на овом делу фронта.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ