Русија

ЦЕО СВЕТ У НЕВЕРИЦИ: Ово што су Руси урадили нема ни на филму

Браниоци Мале Локње (Курска област) успешно су се пробили из окружења, уништавајући заседе непријатеља, без губитка људи, изјавио је командант батаљона, потпуковник Александар Данилов за РИА Новости.

Председник Русије Владимир Путин посетио је Данилова у клиници Министарства одбране при Војномедицинској академији Кирова у Санкт Петербургу. Путин је најавио да ће Данилову доделити титулу Хероја Русије и понудио му да након опоравка настави обуку у Академији Генералштаба.

– Донета је одлука да се повучемо… Рекао сам, у 2:15 крећемо – испричао је Данилов, додајући да је требало прво стићи до савезног упоришта удаљеног километар од колоније.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Данилов је послао борце да направе пролазе у огради колоније у којој су држали одбрану.

– Кренули смо у колони, један по један, 31 човек. Прву заседу смо вероватно елиминисали јер су престали да пуцају. Остатак је наставио да пуца, али нико од наших није страдао – рекао је Данилов.

У четири ујутру стигли су до упоришта и придружили се његовим браниоцима. „

– Непријатељ није одустајао, покушавали су да нас униште. У 4:00 су на БМП довели прву групу у упориште, шест људи. Били су елиминисани од стране нашег састава. Касније су око 17:30 поново избацили групу на левом боку упоришта и кренули у напад. Пет чланова друге групе су убијени, шести је рањен и предао се – додао је потпуковник.

Након тога, уследио је снажан минобацачки напад на упориште. Данилов и његови борци одлучили су да наставе повлачење, а следећих 24 сата пробијали су се кроз шуме и мочваре до положаја руских снага. Током тог пута, четворица бораца су рањена, али нико није изгубио живот.

Извор: Информер

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ